Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 

wo 16 januari 2019

Spiritualiteitsavond

Locatie: 
 ontmoetingscentrum parochiekerk, Raadhuisstraat 134, Hoogerheide.
Tijdstip: 
 19:45 uur
Prijs: 
 € 5,00

‘Oude en nieuwe vormen van spiritualiteit’ De adem staat centraal
“Noem het woord spiritualiteit en mensen denken meteen dat je zweverig bent. Een groot misverstand, wat ons betreft: zelden hebben we zoiets aards mogen beleven als tijdens de cursus Christelijke Meditatie die we in Bergen op Zoom verzorgd hebben.” Aan het woord zijn Ruud Jellema en Annemiek Vogels, die op woensdag 16 januari een lezing houden in Hoogerheide.
De avond gaat over oude en nieuwe vormen van spiritualiteit, waaronder Christelijke Meditatie. Dat wat ons mensen beweegt en inspireert om het dagelijks leven op een christelijke manier te leiden, heeft juist met onze menselijke lijfelijkheid te maken, volgens de sprekers. “ Centraal staat onze ADEM, dé verbinding tussen God, onze Schepper en de mens. De bezoekers worden deze avond theoretisch bijgespijkerd over diverse methodes en manieren van meditatie, maar zij gaan vooral praktisch aan de slag: oefenen in ontspanning, met de juiste ademhaling. En uiteraard gaan de inleiders de aanwezigen uitdagen om hun stem te gebruiken.” Kortom, een spannende én ontspannende avond, waarmee de bezoekers hopelijk nog lang vooruit kunnen.
De lezing is de derde in een cyclus van vijf lezingen in totaal. Inleiders zijn ds. Ruud Jellema en musicus/theoloog Annemiek Vogels. De lezingenreeks Oecumenische Wintercyclus Spiritualiteit heeft als thema: ‘Opnieuw beginnen’, een actieve bezigheid, je moet er iets voor doen. Wat helpt je? Waar haal je je inspiratie uit? Hoe vind je de moed om door te gaan? Wellicht geeft de lezing over nieuwe vormen van spiritualiteit inspiratie.
De avond is in de ontmoetingsruimte van de parochiekerk te Hoogerheide, Raadhuisstraat 134, van 19.45 uur tot 21.45 uur. Vanaf 19.30 uur staat koffie/thee voor u klaar. Om de kosten te dekken wordt een (vrijwillige) bijdrage gevraagd van € 5 per avond.
De verantwoording voor de organisatie ligt bij de werkgroep Oecumenische Wintercyclus Spiritualiteit.
Wilt u meer weten? Dan kunt u bellen met Thea Diercks, 06- 48 460 859 of Wimke Overbeek 0164-61 41 66.
 

terug
 


 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 30-06-2019 om 9:45
Liturgie

Collecten:
1. ZWO
2. Pastoraat en Eredienstmeer details

Inleveren kopij Rond de Kerken.
datum en tijdstip 03-07-2019 om uiterlijk om 20:00 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 07-07-2019 om 9:45
Liturgie

Collecten:
1. Diakonie/Binnenlands diaconaat  KIA
2. Pastoraat en Eredienst


Bij de collecte van 7 juli:
Eén op de negen kinderen in ons land groeit op in armoede. Kerk in Actie wil samen met plaatselijke kerken 5000 kinderen die in armoede opgroeien, verrassen met neen vakantietas vol  speelplezier. Kerk in Actie zorgt voor een vrolijke tas en lokale kerken vullen die met leuke cadeautjes en kortingsbonnen voor bijvoorbeeld een ijsje, een bezoek aan het zwembad of pretpark in de buurt. De opbrengst van deze collecte is bestemd voor de bestrijding van armoede onder kinderen en andere diaconale projecten in Nederland.  
de diakonie
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 14-07-2019 om 9:45
Liturgie

Collecten:
1. Bloemenfonds
2. Pastoraat en Eredienstmeer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht

tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.