Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
In Memoriam André Groeneveld In Memoriam André Groeneveld
Op 4 december 2018 overleed na een ernstige ziekte op 51 jarige leeftijd dhr. André Groeneveld, echtgenoot van Luiza en vader van Jonathan en Michael. De afsdheidsdienst  zal plaatsvinden op zaterdag 8 december om 10:30 vanuit onze kerk. Aansluitend vindt de begrafenis plaats op de Begraafplaats Ter Duinen te Ossendrecht. Na de begrafenis is er een samenzijn in voornoemde kerk.

André Groeneveld overleed thuis, midden in de nacht van 3 op 4 december. Begin juli werd door de artsen een ernstige diagnose gesteld.  En nu, vijf maanden later…, het is eigenlijk on-voor-stel-baar.
We hebben op zaterdagmorgen 8 december in ons kerkgebouw afscheid genomen van André. Daarna zijn we lopend door het dorp naar Ter Duinen gegaan voor de graflegging. In het vertrouwen dat André mag rusten in vrede. Maar we hadden dit allemaal natuurlijk niet gewild...! André, belijdend lid van onze Gemeente, was immers pas 51 jaar. Zelf zei hij overigens onlangs, wetend van het onontkoombare: Mijn leven was kort, maar het was fantastisch! De afscheidsdienst was dan ook vooral een dankdienst voor zijn leven. We lazen uit Prediker 9: Geniet van het leven met de vrouw die je bemint. Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven…
André begon als tuinbouwer in Rockanje. Maar hij was een autodidact en geloofde in zichzelf. Zo ontwikkelde hij zich vanaf zijn tienertijd tot computer-programmeur.  De laatste opdracht die hij kreeg was een flinke klus voor het Ministerie van Economische Zaken! Daarnaast was hij een man van het water en van de zee. Zijn hobbies waren: zijn gezin, duiken en kamperen.  Hij hield zielsveel van zijn vrouw Luiza en zijn zonen Jonathan en Michael. Maar óók, op weer een andere manier, van zijn auto en zijn caravan.
Engeland was het land wat Luiza en André aan elkaar verbond. Waar ze elkaar ontmoetten. Maar ook Polen, het moederland van Luiza. Mogen Luiza en de jongens en allen die André zo intens missen kracht ontvangen voor de komende maanden en jaren.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst
datum en tijdstip 12-07-2020 om 9:45 uur
De liturgie van de kerkdienst vindt u door op deze link te klikken.

Collecten:
1. ZWO
2. Pastoraat en Eredienstmeer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 19-07-2020 om 9:45 uur
De liturgie van de kerkdienst vindt u door op deze link te klikken.

Collecten:
1. Diaconie
2. Pastoraat en Eredienstmeer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 26-07-2020 om 9:45 uur
De liturgie van de kerkdienst vindt u door op deze link te klikken.

Collecten:
1. Diaconie
2. Pastoraat en Eredienstmeer details

Inleveren kopij Rond de Kerken.
datum en tijdstip 05-08-2020 om uiterlijk om 20:00 uur
meer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht
scriba@pkgw.nl
tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.