Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
In Memoriam Leny Vermaat In Memoriam Leny Vermaat
Op donderdagmiddag 29 november is overleden in Mariahove te Ossendrecht ons gemeentelid Magdalena Vermaat-Noordsij, woonachtig te Ossendrecht. Zij werd geborenop 22 maart 1941. De uitvaartplechtigheid vindt a.s. dinsdag 4 december plaats in het crematorium te Bergen op Zoom, aanvang 9:30 uur.

Mw. Lenie Vermaat, moeder van Mirjam en Andries, werd op donderdag 22 november getroffen door een ernstig herseninfarct.  Haar situatie was eigenlijk meteen uitzichtloos. En voor de kinderen, kleinkinderen en hun partners volgden dagen (uiteindelijk een week) van wachten en waken. Toen kwam in Mariahove het levenseinde van hun moeder en oma Lenie, op de leeftijd van 77 jaar. We namen afscheid van haar in crematorium Zoomstede op dinsdag 4 december. We lazen o.a. Psalm 23, het lied waarmee mw. Vermaat en haar man Marie in 1963 hun huwelijk begonnen: over God als herder die nabij is, in zowel mooie als moeilijke tijden.
 Al toen Lenie dertien jaar was ontmoette ze haar latere echtgenoot. Met hem was ze bijna dertig jaar getrouwd. Hij overleed in 1992, op 53-jarige (!) leeftijd. Lenie wordt op de rouwbrief echter geen ‘weduwe van’ genoemd maar echtgenote: de dood maakte wel scheiding tussen hen, maar de unieke band bleef…!
Lenie Vermaat genoot van het leven en stond voor veel mensen in haar omgeving klaar. Ze was een echte huis-vrouw die de zaken thuis graag goed op orde had en daar een stevig schema voor hanteerde. Ze kon ook fantastisch goed koken. En wat ze als protestantse dame ook deed was koper poetsen in de Rooms-Katholieke Kerk, heel vanzelfsprekend. Dat was, zeg maar: huishoudelijke oecumene. Haar kleinkinderen zeiden over haar: oma weet raad! Oma was een leuke oma!
Nu mag ze rusten in de vrede van haar Heer en Heiland. Mogen ook haar kinderen, aangetrouwde kinderen en kleinkinderen vrede en nieuwe krachten ontvangen voor de komende tijd.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst
datum en tijdstip 12-07-2020 om 9:45 uur
De liturgie van de kerkdienst vindt u door op deze link te klikken.

Collecten:
1. ZWO
2. Pastoraat en Eredienstmeer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 19-07-2020 om 9:45 uur
De liturgie van de kerkdienst vindt u door op deze link te klikken.

Collecten:
1. Diaconie
2. Pastoraat en Eredienstmeer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 26-07-2020 om 9:45 uur
De liturgie van de kerkdienst vindt u door op deze link te klikken.

Collecten:
1. Diaconie
2. Pastoraat en Eredienstmeer details

Inleveren kopij Rond de Kerken.
datum en tijdstip 05-08-2020 om uiterlijk om 20:00 uur
meer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht
scriba@pkgw.nl
tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.