Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 

donderdag 24 december 2020

Kerst 2020: anders dan anders.

Locatie: 
 Vanuit de Domkerk te Utrecht.
Tijdstip: 
 22:30 uur op NPO 1

Nu we op kerstavond niet massaal naar de kerk kunnen, zendt KRO-NCRV op 24 december om 22.30 uur een unieke nationale kerstviering uit vanuit de Domkerk in Utrecht. Joris Linssen vertelt het kerstverhaal op actuele wijze, en verschillende bekende artiesten zorgen voor de muzikale omlijsting.

Rode draad van De Nationale Kerstavond is het bekende aloude kerstverhaal uit de Bijbel dat Johnny in een hele actuele en persoonlijke vertelling brengt. In zijn kerstvertelling deelt Linssen persoonlijke en maatschappelijke lichtpuntjes en vergelijkt hij de kribbe met zijn wieg en die van anderen. Joris reist in zijn vertelling langs hoop, troost, dromen en beloftes die we koesteren voor het komend jaar. Zijn verhaal wordt muzikaal en emotioneel kracht bij gezet door de mooiste kerst- en popliedjes, gezongen door Edsilia Rombley, Simone Kleinsma, de 3J’s, Buddy Vedder en Samantha Steenwijk.

Feest vol belofte

De Protestantse Kerk in Nederland roept kerkgangers op om massaal naar de Nationale Kerstavond van KRO-NCRV op NPO 1 te kijken. Jurjen de Groot, directeur van de dienstenorganisatie: “Kerst is een feest vol belofte. Met de komst van kerstkind Jezus kwam een nieuw begin. Juist in deze ellendige coronatijd is dat een bemoedigende boodschap. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vroeg ons als kerken om iets te bedenken nu mensen niet massaal naar de kerstnachtdienst kunnen. Heel mooi dat we kerstavond samen voor de buis kunnen vieren."

Meezingbeleving

De Nationale Kerstavond is een verbindende en alternatieve ‘kerstnachtviering’, een toegankelijke en hartverwarmende ‘meezingbeleving’ in alle huiskamers van Nederland. Kortom, een actueel kerstverhaal met een moraal. Het programma wordt geproduceerd door Mediawater en wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland en het Kansfonds.

terug
 


 
 

Inloggen


 

Kerkdienst
datum en tijdstip 11-06-2023 om 9:45 uur
Collecten:
1. Missie Kerk van het Dorp
2. Pastoraat en Eredienst
3. Gestegen energiekostenmeer details

Inleveren kopij Rond de Kerken.
datum en tijdstip 16-06-2023 om uiterlijk om 20:00 uur
meer details

Pannenkoeken en spelletjes
datum en tijdstip 17-06-2023 om 17:45 uur, inloop vanaf 17:30 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 18-06-2023 om 9:45 uur
Collecten:
1. Bloemenfonds
2. Pastoraat en Eredienst
3. Gestegen energiekostenmeer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht
scriba@pkgw.nl
tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.