Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
Strooiveld op het oude Woensdrechtse kerkhof "De Stompe Toren". Strooiveld op het oude Woensdrechtse kerkhof "De Stompe Toren".
De Stichting "Het Oude Woensdrechtse Kerkhof" houdt zich sinds vele jaren bezig met het opknappen en behouden van dit historisch stukje Woensdrecht. Dit kerkhof behoorde vroeger aan de kerk die aan de - in de oorlog vernielde - Stompe Toren heeft gestaan. Het is gelegen aan de Rijzendeweg te Woensdrecht, recht tegenover de R.K. begraafplaats.
Momenteel zijn we bezig de beplanting te vernieuwen. De Hedera is op zich mooi, maar tast de grafstenen aan, die daardoor beschadigt raken. Thans proberen we Sedumvelden aan te leggen afgewisseld met perken met bloeiende planten. De Sedum doet het goed op de schrale droge zandgrond, waaruit het kerkhof bestaat. Ook worden er meer paden aangelegd, zodat de graven beter bereikbaar worden. Echter dit is een meerjarenplan, afhankelijk van tijd en geld.
Hoewel de begraafplaats al in 1967 is gesloten heeft de gemeente Woensdrecht vorig jaar toestemming verleend tot het aanleggen van een strooiveld, waarop de as van onze dierbare overledenen kan worden verstrooid. Het afgelopen jaar is hier hard aan gewerkt en we kunnen nu melden van vanaf nu dit strooiveld in gebruik kan worden genomen. We hebben er voor gekozen om dit strooiveld niet in gras uit te voeren. De aanleg heeft plaatsgevonden rond een van de oude treuressen en is uitgevoerd in een bed met kiezels. Op deze kiezels zijn zwerfkeien geplaatst. Er is gekozen voor zwerfkeien omdat deze uniek zijn. Zo is ieder mens uniek en heeft zijn eigen bijzondere levensverhaal.
Indien u de as van uw dierbare overledene op onze begraafplaats wilt [laten] uitstrooien kan dit in overleg met onze stichting. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees Colpaart, tel. 06-54 247 357 of per mail: kees@colpaartbv.nl.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Film: As it is in Heaven
datum en tijdstip 18-04-2024 om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 21-04-2024 om 9:45 uur
Filmdienst: Kees Colpaart

Collecten:
1. ZWO
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouwmeer details

In Gods Naam, theatervoorstelling
datum en tijdstip 24-04-2024 om 20:00 uur
meer details

Inleveren kopij Rond de Kerken.
datum en tijdstip 26-04-2024 om uiterlijk om 20:00 uur
meer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht
scriba@pkgw.nl
tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.