Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
Ter Gedachtenis: Cornelis Adriaan Zandee Ter Gedachtenis: Cornelis Adriaan Zandee
5 mei 1932 - 11 oktober 2019
Van der Duijnspolderweg Woensdrecht / Mariahove
Op vrijdag 11 oktober kwam er in Moermont te Bergen op Zoom een einde aan het lange en intensieve aardse leven van dhr. Zandee. We namen afscheid van hem in ons kerkgebouw op donderdag 17 oktober, waarna de crematie in stilte plaatsvond in Zoomstede.
Kees Zandee werd geboren in Goes en ontwikkelde zich - na de MULO en de Hogere Landbouwschool  - tot een boer in hart en nieren. In november 1964 trouwde hij met Isabella van Meir. Samen werden zij eind jaren zestig de ouders van hun beide dochters Liesbeth en Jeannet. Kees & Isa hadden een landbouwbedrijf. Op hun akkers groeiden o.a. uien, suikerbieten, aardappelen en graan. En ze hadden ook nog zo’n dertig tot veertig schapen. Kees was gewend om keurig te werken. Dat kon je zien aan kaarsrechte lijnen op het land.
Dhr. Zandee was als boer bij de tijd. Al heel vroeg begon hij met drainage. Hij doordacht alles, ook het plannen van de gewassen op het land. Hij las Engelstalige boeken.  En hij kon lassen! Collega-boeren kwamen bij hem langs voor laswerk en hij stond graag voor hen klaar. Ook voor zijn dochters was hij beschikbaar. Hij hielp hen met hun huiswerk en (later) met allerlei klussen in hun woningen in Ossendrecht en Hoogerheide. In hun jeugd was het heel gewoon dat het gezin de wekelijkse Mis bijwoonde, want zijn vrouw Isa was van Rooms-Katholieken huize. En een gemengd huwelijk, dat  was in 1964 nog best bijzonder. Nadat Kees in de jaren negentig gestopt was met het bedrijf werd de moestuin zijn grote passie. En regelmatig ging hij biljarten. Qua geloof (hij was belijdend lid) was hij een denker. Hij dacht na en sprak over de zin van het leven.
Zijn echtgenote Isa verblijft sinds enige tijd in Vrederust (GGZ-WNB). We wensen haar en allen voor wie Kees veel heeft betekend (vooral de dochters, schoonzonen en kleinkinderen) heel veel sterkte en kracht van onze God toe. En het vertrouwen dat Kees Zandee mag rusten in vrede.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst
datum en tijdstip 26-05-2024 om 9:45 uur
Filmdienst:  Wim van Geest
Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Collecten:
1. Binnenlands Diakonaat
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouwmeer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 02-06-2024 om 9:45 uur
Filmdienst:  André Oostdijk
Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Collecten:
1. ZWO
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouwmeer details

Inleveren kopij Rond de Kerken.
datum en tijdstip 07-06-2024 om uiterlijk om 20:00 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 09-06-2024 om 9:45 uur
Filmdienst:  André Oostdijk
Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Collecten:
1. Diaconie
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouwmeer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht
scriba@pkgw.nl
tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.