Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
Ter Gedachtenis: Riet van der Peijl-Hamelink Ter Gedachtenis: Riet van der Peijl-Hamelink
 
Maria Maatje van der Peijl - Hamelink
8 mei 1934 - 24 februari 2020
 
In de middag van maandag 24 februari overleed mw. Riet van der Peijl, in de leeftijd van 85 jaar. We namen afscheid van haar op vrijdag 28 februari in ons kerkgebouw te Ossendrecht, gevolgd door de graflegging op de algemene begraafplaats in Hoogerheide.
Het aardse leven van Riet begon in Kruiningen.  En ze ontwikkelde zich tot een verpleegkundige in hart en nieren. Nuchter, zorgzaam, helder, pienter, zakelijk en gedreven. Zo werkte ze in het Rotterdamse Sophia-kinderziekenhuis en vele jaren later in herstellingsoord Dennenheuvel in de bossen bij Ossendrecht. Na het overlijden van haar man Govert Jan (november 1990, hij werd niet ouder dan 59 jaar) was ze werkzaam in de wijkverpleging. En na haar jaren in ‘het Sophia’ werkte ze ook heel lang in het eigen transportbedrijf, samen met haar man.
Haar drie kinderen gedenken haar als een geweldige moeder. Natuurlijk, ze werden volwassen. Maar Riet bleef toch ook zorgzaam aanwezig.   
Een droevige fase in hun leven was het overlijden van hun jongste zoon en broertje Jan-Kees in 1972. Hij werd slechts vijf jaar oud… Maar het echtpaar van der Peijl wist de draad weer op te pakken.
In een latere fase van haar leven raakte Riet sterk betrokken bij de kerk. Ze was maar liefst zestien jaar ouderling. Bijzonder dankbaar gedenken we als Gemeente het vele kerkenwerk wat Riet heeft kunnen en willen doen. Ze was echt één van ons.    
Deze moeder en (over)grootmoeder van zes kleinkinderen en zes achterkleinkinderen is van ons heengegaan. Bij God mag ze nu wonen, daar waar geen pijn kan komen. Mogen allen die haar nu missen Zijn kracht ervaren op hun levensweg.   
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-06-2024 om 9:45 uur
Filmdienst:  André Oostdijk
Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Collecten:
1. ZWO
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouwmeer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 23-06-2024 om 9:45 uur
Filmdienst:  Wim van Geest
Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Collecten:
1. JOP
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouwmeer details

Boekenmarkt
datum en tijdstip 29-06-2024 om 10:30
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 30-06-2024 om 9:45 uur
Filmdienst:  Kees Colpaart
Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Collecten:
1. ZWO Moldavië
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouw


Toelichting op de ZWO collecte 
Zorg en aandacht voor kwetsbare ouderen in Moldavië
In Moldavië staan zieke en kwetsbare ouderen er alleen voor. Door de hoge werkloosheid in dit armste land van Europa werken hun kinderen veelal in het buitenland. Moldavië kent bovendien geen zorgstelsel van de overheid.
Met steun van Kerk in Actie biedt thuiszorgorganisatie Home Care aan ouderen verpleegkundige hulp en zorgt voor medische hulpmiddelen als krukken en rolstoelen. Jaarlijks ontvangen 200 ouderen liefdevolle thuiszorg en worden vrijwilligers en professionals getraind in het bieden van zorg op maat.
 
meer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht
scriba@pkgw.nl
tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.