Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
26 nov 2020: BERICHTEN vanaf de BERGSE PLAAT 26 nov 2020: BERICHTEN vanaf de BERGSE PLAAT

Ter Gedachtenis
Hendrika Griffioen - De Pree
8 mei 1933 - 8 november 2020
Hamiltonlaan H’heide / Mariahove
Drie maanden geleden verhuisden Henk & Hennie Griffioen vanuit Hoogerheide naar Mariahove in Ossendrecht. Dat kon niet anders, vanwege de zorg die zij allebei nodig hadden. Henk overleed op 28 september. Daarna gaf Hennie het op. Zij kon, na al die 66 huwelijksjaren, niet verder zonder Henk.
En op de late avond van zondag 8 november kwam ook haar levenseinde.
Mw. Hennie Griffioen werd 87 jaar oud. De drie zonen Willem, Henk en Dick verliezen in heel korte tijd hun beide ouders. En precies zes weken na de uitvaart van Henk waren we op vrijdag 13 november weer bijeen. Niet in de RK kerk zoals op 2 oktober, met ruim honderd mensen, maar in ons eigen kerkgebouw waarmee het echtpaar Griffioen zo verbonden was. Conform de regels van dat moment met plm. dertig mensen. (Nu, op 19 november, is dat alweer anders…)      
We stonden stil bij het leven van Hennie. Ze was een ‘nakomertje’ in het gezin De Pree in Oegstgeest. De jongste van vijf kinderen. Inmiddels zijn al die kinderen èn hun partners overleden. Haar ouders hebben heel wat moeite moeten doen om hun kinderen in de oorlogsjaren te voorzien van voldoende voedsel.
Hennie werkte op verschillende plekken. En ze was voluit moeder. De zonen herinneren zich de ruimte die zij hen gaf om vrienden en vriendinnen thuis te ontvangen. Orgelspelen was één van haar hobbies. Naast haken, breien en het lezen van spannende en soms griezelige lectuur. ‘Ze was een goede moeder’- zeggen haar zonen. Zij èn wij gedenken haar dankbaar en met liefde! Hennie & Henk. Tijdens diverse bezoeken heb ik hen vrij goed leren kennen. Fijne mensen!
Op het papier wat ze hadden gemaakt voor de uitvaart van Hennie stond: Bijbel: 1 Korinthe 13.
Dat hebben we gelezen op 13 november. Het bijzondere gedicht van Paulus over de liefde. Over hùn liefde. Daarna is Hennie begraven naast Henk, op Ter Duinen. In vertrouwen op Hem die leven geeft en leven spaart, ook door de dood heen. Het was bijzonder om in deze maanden contact te hebben met ‘de drie jongens’ en hun partners.  Mogen zij en de kleinkinderen de kracht ontvangen die ze nu nodig hebben.

Pastoraat
Mw. Ann Boonstra, Hoogerheide, was een paar dagen in het ziekenhuis. Ze is nu weer thuis en mag / moet het heel rustig aandoen. We wensen haar en haar man Klaas - twee (meestal) drukbezette mensen - daarmee veel sterkte.  En mw. Janneke de Jonge - Ossendrecht - ondergaat momenteel verschillende medische onderzoeken. Dat is best spannend. Sterkte en geloof (in de zin van vertrouwen) toegewenst!  

Kerkdienst 29 november
We - vooral dhr. Wim van Geest - hebben een veilige manier uitgedacht om het Heilig Avondmaal te vieren. (Heilig moet in deze tijd vooral Veilig zijn!) Dat hopen we te doen op deze eerste zondag van de Adventstijd 2020. Alleen de diaken hoeft te lopen. Hij reikt u/jou brood en wijn aan. Veel dingen gaan in deze coronatijd anders dan anders. En natuurlijk ontkomen ook wij als kerkelijke Gemeente daar niet aan.
In onze kerkdienst staan we tevens stil bij het vijftig-jarig huwelijksjubileum van het echtpaar Huub & Vrony de Feiter uit Huijbergen. Ze trouwden kerkelijk op zondag 29 november 1970 in ‘s Gravenhage. We wensen hen en hun familieleden heel hartelijk geluk met deze dag en Gods nabijheid voor de verdere toekomst. 

Relivisie Extra.
Hebt u ‘m al gezien? Of jij? De uitzending van vrijdag 13 november. Naast andere mooie elementen (o.a. orgelspel door dhr. Piet den Ouden met zang van leden van onze cantorij) vertelde Djeden Stekelenburg - 12 jaar jong - boeiend over zijn beleving van ons kerk-zijn en over zijn ervaringen in Israël. Prachtig!  Hij liet stenen uit Jeruzalem en Galilea zien. Dank je wel, Djeden! Zuid-West-TV heeft een digitaal archief en daar kun je/u de uitzending bekijken.

Ten slotte
Een spreuk van VISJE om over na te denken:
Wat gaat er van de kerk uit als de kerk uitgaat?  
We zijn er als Gemeente immers niet alleen voor onszelf, maar mede voor de samenleving waarvan we deel uitmaken.
En op de drempel van de Adventstijd: een hartelijke groet aan jou en u.
W. Lolkema.   
     
Oecumenische wintercyclus spiritualiteit.
Doordat we voorlopig nog steeds worden geconfronteerd met het Covid-19 virus is binnen onze werkgroep besloten om de komende cyclus te verzetten naar seizoen 2021/2022.
De avonden in dit winterseizoen vervallen. We vinden het heel vervelend dat we hiertoe hebben moeten besluiten maar het is niet anders. De veiligheid van iedereen staat voorop. We hopen in het voorjaar weer met volle energie  te kunnen beginnen met het nieuwe seizoen. Wij houden u op de hoogte!
W. Lolkema.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Film: As it is in Heaven
datum en tijdstip 18-04-2024 om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 21-04-2024 om 9:45 uur
Filmdienst: Kees Colpaart

Collecten:
1. ZWO
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouwmeer details

In Gods Naam, theatervoorstelling
datum en tijdstip 24-04-2024 om 20:00 uur
meer details

Inleveren kopij Rond de Kerken.
datum en tijdstip 26-04-2024 om uiterlijk om 20:00 uur
meer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht
scriba@pkgw.nl
tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.