Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
Schoenendoosactie 2021

Schoenendoosactie 2021

Nog even de aandacht voor de schoenendoosactie. We hebben al een heleboel spullen ontvangen. Alvast hartelijk dank hiervoor.
Wat hebben we nodig: schoenendozen al dan niet beplakt. Standaard stoppen we er schriften, pennen, gum, puntenslijper, kleurpotloden, knuffel, stuk zeep, tandenborstel en tandpasta in.
De dozen kunnen  worden aangevuld met bv: etui, liniaal, pop, auto, jojo, kleurboek, springtouw, bal, domino, haarspulletjes, sieraden, slippers, pet, t-shirt, sokken. Als u spullen heeft kunt u ze in de koffieruimte neerzetten. U kunt ook bellen om door ons de spullen op te laten halen als u niet naar de kerk kunt komen.
We delen folders uit in de kerk waar alle informatie in staat. Voor de verzending hebben we 5 euro per doos nodig.
Als er vragen zijn stel ze gerust in de kerk, telefonisch of per mail. Tot 1 november kunt u (gevulde) dozen of lossen spullen inleveren.
Groeten namens KND                                      
Judith en Carla  (carlacolpaart@gmail.com) 0164-610891 (avond)
 
Oliebollenactie. Oliebollenactie.

Corona proof, dus met kleine bezetting gingen we om acht uur ’s morgens van start. In een zeer soepel lopend bedrijfje hadden we in redelijk korte tijd 1100 oliebollen gebakken.
Dit waren er meer dan we verwacht hadden. Distributie verliep vlot. De bestellingen verwerken via email en/of telefoon had hier en daar wat strubbelingen. Dat kan een volgend jaar duidelijk beter.
We hadden weer een mooie netto opbrengst van €  792,00.
Na ons kwam gelukkig een schoonmaakploeg. De oliebollengeur is weer uit de kerk. Bedankt voor jullie bestellingen.
De bollenbakkers.
 
Oliebollenverkoop: Oliebollenverkoop:
Op 30 december hebben de bollenbakkers weer hun uiterste best gedaan.
Wie de kerk binnenkwam, kwam de geur van vers gebakken oliebollen weer tegemoet.
In totaal zijn er 1110 oliebollen gebakken en allemaal verkocht. Na aftrek van de onkosten bleef er € 834,51 over. Bollenbakkers, bollenkopers en alle anderen die op enigerlei wijze een bijdrage hebben geleverd: hartelijk dank.
 
 
Terugblik jeugddienst. Terugblik jeugddienst.
De jeugddienst met als thema "Een veilig thuis" is een bijzondere dienst geworden waarin de jeugd de regie had. Floortje, Renée, Elise, Michael, Tim en Djeden hebben zich ingezet om dak- en thuisloosheid onder de aandacht te brengen en met succes!

Namens de dak- en thuislozen die in het slaaphuis van het Leger des Heils in Dordrecht verblijven willen wij u bedanken voor de giften die zij hebben ontvangen. Er is een overweldigende hoeveelheid sjaals, mutsen, handschoenen, jassen, sokken en dekens verzameld, in het slaaphuis uitgedeeld en dankbaar in ontvangst genomen. Ook zijn alle gedoneerde lekkernijen tijdens de kerstdagen verdeeld onder onze deelnemers. Van het geld dat is opgehaald met de verkoop van de gemaakte kerststukjes en een deel van de opbrengst van de kerstmarkt zal spelmateriaal aangeschaft worden.
Kortom de inzameling is zeer geslaagd en zeer gewaardeerd, dank u daarvoor!
Namens het Leger des Heils Dordrecht
Bertina de Visser.
 
Schoenendoosactie Schoenendoosactie
Ook dit jaar worden er weer schoenendozen gevuld en naar kinderen in ontwikkelingslanden of opvangkampen gebracht. Als u nog spulletjes heeft zoals, pennen, potloden, schriften, puntenslijpers, klein speelgoed, tandenborstels, tandpasta, t-shirtjes, korte broekjes enz. (geen vloeistoffen) dan verzamelen we dit in een doos in de koffieruimte. In samenwerking met de Brabantse Wal kindernevendiensten willen we de spulletjes naar Steenbergen brengen. Dit jaar vullen zij een aantal dozen en zorgen voor de distributie naar de verzamelplaats. Een donatie van 5 euro voor de verzending van een doos is ook altijd welkom.
Hartelijk dank.
 
 
Kindernevendienst/oppas. Kindernevendienst/oppas.
Tijdens de grote vakantie gaat bij ons de kindernevendienst door. (Klein)-kinderen t/m 12 jaar zijn welkom in hun eigen dienst. Ze luisteren naar een verhaal, gaan knutselen of lekker spelen met het speelgoed wat in de ruimte aanwezig is. Ook voor de allerkleinste is er oppas.
Wij wensen iedereen een hele fijne zomer toe. Tot ziens.
Leiding kindernevendienst.
 
Van de Kindernevendienst. Van de Kindernevendienst.
Kinderdienst Brabantse Wal en Zeeuwse Polder.
Wij kunnen terugkijken op een mooie kinderdienst. Een volle kerk met 25 kinderen/jeugd in ons midden. Uit alle gemeenten waren gezinnen aanwezig. ds. Veldhuizen had het af en toe zwaar te verduren met de brutale sprekende vogel in de kerk. Maar uiteindelijk kwam het goed. Voor alle vreemde vogels was er een plaatsje in de kerk.
We hebben geluisterd mooie lezingen, gedicht en vooral mooie muziek van orgel en het orkestje bestaande uit Eline en Katelijn Vooijs en Rick Ramaekers.
Allen nogmaals hartelijk dank voor jullie komst en anderen voor hun inzet.
 
 
 
Nieuws voor alle kinderen! Nieuws voor alle kinderen!
Vooraankondiging
Schrijf het alvast op de kalender: Op zondag 4 november is er een kinderdienst in de kerk in Ossendrecht. Aanvang 9.45 uur.
Elk jaar wordt er een kinderdienst georganiseerd voor de kerken van de Brabantse Wal en de Zeeuwse Polder en nu zijn wij aan de beurt. In de andere kerken is er op 4 november geen kindernevendienst.
Voor meer informatie klik hier.
Groetjes,
Kindernevendienstleiding Ossendrecht
 
Jeugdclub weer van start Jeugdclub weer van start
De zomervakantie is al weer even voorbij en alle gewone activiteiten starten zo langzamerhand weer. Naast school zijn dat de verenigingen en andere georganiseerde vrijetijds activiteiten. Ook de kerkelijke seizoensgebonden activiteiten starten weer. Dit geldt ook voor de jeugdclub.
De jeugdclub start ook weer in september met de bijeenkomsten, eens in de maand, op zondagmorgen tijdens- en na de kerkdiensten. Op verzoek van de jeugdcluppers wordt de jeugdclub regulier gehouden op de 3e zondag van de maand. Uiteraard zijn er soms uitzonderingen, in overleg met de jongeren. De eerstkomende bijeenkomst staat gepland op 23 september a.s.
 
Klaas Boonstra
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst
datum en tijdstip 14-07-2024 om 9:45 uur
Filmdienst:  Wim van Geest
Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Collecten:
1. ZWO
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouwmeer details

Doopdienst van Matthew Groeneveld.
datum en tijdstip 21-07-2024 om 9:45 uur
Filmdienst:  Kees Colpaart
Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Collecten:
1. Diaconie
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouwmeer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 28-07-2024 om 9:45 uur
Filmdienst:  André Oostdijk
Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Collecten:
1. Bloemenfonds
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouwmeer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-08-2024 om 9:45 uur
Filmdienst:  André Oostdijk
Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Collecten:
1. PSC Antwerpen
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouwmeer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht
scriba@pkgw.nl
tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.