Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
Terugblik op een bijzonder kerstconcert

Ivo Stuivenberg
Terugblik op een bijzonder kerstconcert

Op zaterdagmiddag 16 december j.l. organiseerde de culturele commissie van onze kerk een kerst concert dat sterk afweek van de kerst concerten zoals die overal plaatsvinden. Het is ons gelukt om pianist, componist en zanger Ivo Stuivenberg een optreden te laten verzorgen, met als leidend thema “Liefde” en dit in de ruimste zin van het woord.
De start was al verrassend. Ivo kroop niet achter zijn piano, maar had zich achter het orgel op de galerij verschanst en gaf meteen een staaltje van zijn kunnen weg door te improviseren op “Komt allen tezamen”.
Plaatsgenomen achter de piano zong hij vervolgens allerlei liederen waarin het thema liefde een rol speelt. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Frans, Engels en Italiaans, zichzelf ongelooflijk virtuoos begeleidend op de piano.

 
Klaas Vos trapt

Klaas Vos trapt

De culturele avonden in Ossendrecht gaan gewoon door - en Klaas Vos trapt af!
Begin 2017 maakte Klaas Vos bekend dat hij als dominee ging stoppen in Ossendrecht. Ontzettend jammer: Klaas was de initiator en het boegbeeld van de culturele avonden: Samen met hem hebben we sinds 2009 geweldige bijeenkomsten kunnen organiseren, met grote namen zoals Adriaan van Dis, Hugo Borst, Herman Pleij, Jan Rotmans, Agnes Jongerius en  Carola Schouten.
We zijn blij om u te kunnen melden, dat de culturele commissie doorgaat met het organiseren van deze bijeenkomsten. Natuurlijk zal het in iets andere vorm zijn: Meer lezingen in plaats van interviews door Klaas.
 Inmiddels zijn er al een paar sprekers vastgelegd: Er komt een lezing over "Eén jaar Trump" en een filosofische inleiding "Evenveel geluk als wijsheid". Tamarah Benima houdt een sjoel / Joodse dienst. En ook zijn er plannen voor avonden met muziek. U hoort gauw meer van ons!
 
Aftrap door Klaas Vos:
We vinden het heel leuk, dat Klaas Vos met zijn eigen programma de aftrap neemt van het nieuwe seizoen. Hij doet dit met een eigen programma - op donderdag 16 november. Meer informatie op de "Agenda"pagina van deze site..

 
11 mei 2017: Culturele avond

11 mei 2017: Culturele avond

Noteert u al vast donderdagavond 11 mei. Dan ontvangen we Adriaan van Dis en Arend Jan Heerma van Vos, de voormalige baas bij de VPRO-radio. Adriaans laatste boek ‘Ik kom terug’ gaat over zijn moeder, wier familie afkomstig is uit het kleigebied tussen Stampersgat en Dinteloord. Arend Jan werd geboren in Roosendaal en daar verongelukte toen hij nog piepjong was zijn oudere zusje, waar hij een aantal jaren geleden een aangrijpend boek over schreef, ‘Dokie’ geheten.
Aanvang 20.00.u.; entree: gift na afloop.

 
Culturele avond met Agnes Jongerius. Culturele avond met Agnes Jongerius.

De opkomst van de avond met Agnes Jongerius was gering, maar de inhoud was uiterst boeiend en levendig. De eerstvolgende ( en tevens laatste) zal denk ik een volle kerk trekken.
Op 11 mei ontvangen we zowel Adriaan van Dis als Arend Jan Heerma van Voss, oud-hoofdredacteur VPRO-radio en schrijver van het ontroerende boek over zijn tegen het einde van de oorlog in Roosendaal omgekomen zusje.

 
Vrijdag 17 mrt 2017 om 20:00 uur.

Agnes Jongerius
Vrijdag 17 mrt 2017 om 20:00 uur.


Klaas Vos gaat in gesprek met Agnes Jongerius. Op 15 maart gaan we weer de stemhokjes in. Verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn bijna nog nooit zo spannend geweest. Wie wordt de grootste, welke kabinetsformaties zijn mogelijk of juist onmogelijk? Krijgt de PVDA inderdaad een dreun van jewelste? In welke mate blijken peilingen slechte voorspellingen? Twee dagen na de uitslag ontvangen we in onze kerk Agnes Jongerius, Europarlementariër namens de PVDA en voormalig voorzitter van de FNV.
Klaas Vos gaat met haar in gesprek naar aanleiding van de gebeurtenissen op 15 maart, wat dat betekent voor haar partij en mogelijk voor Europa. En natuurlijk komen ook de belangrijkste vragen over Europa, de Brexit, Trump en Poetin, Griekenland, de vluchtelingencrisis aan de orde.

 
 
 
 

Kerkdienst: 3e advent.
datum en tijdstip 16-12-2018 om 9:45 uur
Liturgie

Collecte:
1. Diaconie
2. Pastoraat en Eredienstmeer details

Jeugdclub [sinterklaasviering]
datum en tijdstip 16-12-2018 om 9:45 uur
meer details

Uitnodiging voor de kerstviering voor ouderen
datum en tijdstip 19-12-2018 om 14:45
meer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht

tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Beheerders gezocht
Met ingang van 1 januari 2019 zoeken wij een aantal beheerders voor ons kerkgebouw. Hebt u tijd en zin om enkele taken uit te voeren, meldt u dan bij één van de kerkrentmeesters. U hoeft echt niet alles alleen te doen.
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.