Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
BERICHTEN vanaf de BERGSE PLAAT [15 apr 2021] BERICHTEN vanaf de BERGSE PLAAT [15 apr 2021]

Berichten van overlijden en verhuizing:
Op dinsdag 2 maart is overleden: mw. W.M.C. Kooiman – Buise, Huijbergseweg, Hoogerheide, in de leeftijd van 81 jaar.  We wensen haar man (lid van onze Gemeente) en naaste familieleden heel veel sterkte toe.
Op zondag 21 maart overleed dhr. Herman - Puck Gerritsen van der Hoop, in de leeftijd van 90 jaar. Hij was de echtgenoot van mw. Louise Bultje te Ossendrecht. De afscheidsplechtigheid en crematie vonden plaats op zaterdag 27 maart. En inmiddels is mw. Bultje verhuisd naar zorgcentrum De Kristal in Rotterdam-Nesselande omdat zij niet meer goed zelfstandig kan wonen. Nu woont ze dicht bij haar dochter (Rotterdam-Ommoord). Mw. Bultje hoorde bij ons. Ze heeft in het verleden aan verschillende kerkelijke activiteiten meegedaan. We condoleren haar, haar kinderen en andere naasten van harte met het overlijden van Herman-Puck en wensen haar een goede tijd toe in De Kristal. Nieuw adres van mw. L.S.E. Bultje:  Korfoepad 233, 3059 XD  Rotterdam.    

Pastoraat:
Zo en dan hoor ik van gemeenteleden die te maken hebben met corona. Soms is iemand flink ziek, gevolgd door dagen van isolatie en wachten op genezing. Soms moet men in quarantaine in afwachting van een testuitslag. En zo is de ziekte dan ineens dichtbij!
Allen die dit overkomt wensen we graag veel sterkte en beterschap toe. En natuurlijk ook anderen die op dit moment ziek zijn. En soms is er ineens een bericht van (ernstige) ziekte in iemands familiekring, ergens ‘in den lande’. Ook dan is een ‘warme’ goede wens op zijn plaats.   
Binnen onze Gemeente denk ik aan mw. Klaaijsen, Hoogerheide: zij is opgenomen in het Bravis-ziekenhuis te Bergen op Zoom. Ze is flink ziek geweest, maar is nu langzamerhand weer aan de beterende hand.  We wensen haar en haar man veel sterkte toe.

Donderdagavond 22 april:
Onlangs verspreidde ik onderstaand bericht via ons kerkelijk digitale nieuwskanaal. Maar met de aanmeldingen loopt het tot nu toe nog niet storm…  
Op donderdagavond 22 april is er een ontmoetingsavond via ZOOM. Alle deelnemers aan deze avond zijn dus veilig thuis, achter hun eigen scherm. De avond gaat over het jaarthema van onze landelijke kerk: Het Goede Leven. We beginnen om acht uur.
Als u /jij wilt meedoen, vraag ik u zich via E-mail vóór dinsdag 20 april aan te melden bij mij: w.lolkema@gmail.com
U ontvangt dan tijdig een link van dhr. Wim van Geest waarmee u kunt inloggen. Welkom.

PS.
Deze ZOOM-ontmoeting is ook leuk voor jongeren vanaf plm. 16 jaar!

Open Kerk:
Nu we opnieuw tijdens de kerkdiensten met weinig mensen in de kerk aanwezig zijn, bent u des te meer welkom bij onze Open Kerk, elke woensdagmiddag van twee tot vier uur.
U komt binnen via de ingang Oude Pastorie. Een kopje thee of koffie, een gezellig gesprekje, even in de kerk zitten - dat is zo ongeveer het recept. We doen dit omdat veel mensen momenteel veel thuis zijn. En van diverse gemeenteleden horen wij dat ze het kerkgebouw missen.
U hoeft zich hiervoor (natuurlijk) niet aan te melden.  Maar vanwege ‘de’ maatregelen moeten we wel een maximum van tien bezoekers hanteren. Dan blijft het voor ons allemaal veilig.

Kerkdienst:
Op 25 april hoop ik weer de dienst in onze kerk te leiden. Het rooster vermeldt het bijbelgedeelte over de Goede Herder, Johannes 10: 11 ev. Ik hoop dat u / jij (ook op afstand) met ons meeviert.    

Pasen is voorbij!
We hebben het in verschillende toonaarden gevierd, incl. de vieringen in de Stille Week.
Dank aan allen die hebben meegewerkt. Van verschillende kanten hoorde ik dat men de diensten intensief heeft beleefd. En dàt in deze tijd, waarin veel dingen zo anders zijn dan (zeg) twee jaar geleden.  En nu…mogen we verdergaan in ‘het licht van Pasen’. Dus in vertrouwen.
En de toekomst tegemoet.

Ten slotte
Een hartelijke groet.
W. Lolkema.  
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst
datum en tijdstip 14-07-2024 om 9:45 uur
Filmdienst:  Wim van Geest
Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Collecten:
1. ZWO
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouwmeer details

Doopdienst van Matthew Groeneveld.
datum en tijdstip 21-07-2024 om 9:45 uur
Filmdienst:  Kees Colpaart
Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Collecten:
1. Diaconie
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouwmeer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 28-07-2024 om 9:45 uur
Filmdienst:  André Oostdijk
Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Collecten:
1. Bloemenfonds
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouwmeer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-08-2024 om 9:45 uur
Filmdienst:  André Oostdijk
Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Collecten:
1. PSC Antwerpen
2. Pastoraat en Eredienst
3. Onderhoud kerkgebouwmeer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht
scriba@pkgw.nl
tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.