Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
Algemene informatie Algemene informatie
Nieuws
 
Rechts vindt u de diverse nieuwsrubrieken van de betreffende commissies en wergroepen binnen onze kerkelijke gemeente. Hieronder vindt u het algemene nieuws.
 
Uitzending Relivisie 15 maart 2019 Uitzending Relivisie 15 maart 2019
Onlangs zijn in onze prachtige monumentenkerk opnamen gemaakt voor Relivisie. Dit programma is uitgezonden op vrijdag 15 maart 2019 op zuidwesttv. Geïnterviewd zijn o.a. Ds. Wim Lolkema en Gery Luijendijk. Wilt u hun verhaal zien en horen, dan kunt u het terugkijken via: http://www.zuidwesttv.nl/video/5585/ReliVisie.
Het programma wordt gepresenteerd door Hans Sterk, samen met dominee Willem Vermeulen en pastoraal medewerkster Fredi Hagedoorn.
 
Oliebollenactie 2018 Oliebollenactie 2018
Op oudejaarsdag vroeg uit de veren voor de oliebollenbakkerij. De bakkers en jeugd onder begeleiding van de Top 2000 aan de (be-)slag.
Duizend oliebollen in één vlotte actie gebakken. We hebben echt ervaring. De netto winst was 620 euro. Door een aantal cantorijleden is er aansluitend flink gepoetst. En zo een mooi bedrag voor de kerk met elkaar bij elkaar gebakken en gegeten.
De oliebollenbakkers
 
Kerststukjes Kerststukjes
Ondanks dat de kerstmarkt in Ossendrecht niet doorging heeft de verkoop van kerststukjes het mooie bedrag van € 165,00 opgebracht ten bate van ons project op het eiland St. Maarten. De makers en alle kopers heel hartelijk bedankt.
Sarie Seip
 
Oliebollentijd. Oliebollentijd.
We hebben het kerstfeest nog voor de boeg, maar we moeten verder denken. Ook dit jaar houdt de Protestantse Gemeente in Ossendrecht weer een oliebollenactie.  De oliebollenbakkers worden wakker. Laat ze hard werken en bestel.  Inderdaad U kunt bestellen. We bakken op 31 december (inderdaad op oudejaarsdag).
Voor de kernen Ossendrecht en Hoogerheide –Woensdrecht, worden ze, als u ze niet ophaalt, thuis gebracht. Voor de andere kernen en als u echt verse bollen wilt, mag u ze ook ophalen bij de kerk. Vanaf 11.00 uur zijn de eerste bollen gaar. We zijn er tot ongeveer 15.00 uur.

U kunt bestellen met een formuliertje wat achterin de kerk ligt, maar ook telefonisch 06-38-006-926  of per mail:
De kosten bedragen €8.00 voor een zak van 10. U hebt de keuze uit bollen mét en zonder krenten/appel.
Met een hartelijke groet,
de bollenbakkers.
 
Nogmaals schoenendoosactie. Nogmaals schoenendoosactie.
Schoenendoosactie
28 prachtig versierde en gevulde schoenendozen zijn er naar het centrale verzamelpunt gebracht. Fantastisch dit aantal. Iedereen hartelijk dank voor de spulletjes, enveloppen met geld, gevulde dozen.
Van het geld hebben we weer schriften, pennen, toiletspullen, speeltjes e.d. kunnen kopen. Samen met de enveloppen die we gekregen hebben voor verzending en geld wat we over hadden van de bbq hebben we de verzendkosten betaald.
 
 
Schoenendoosactie Schoenendoosactie
Doet u mee met het vullen van een schoenendoos of heeft u wat losse spulletjes waar wij weer een doos mee kunnen vullen? We hebben graag: schriften, pennen, potloden, kleurpotloden, gum, puntenslijper, etui, kleurboek maar ook stukje zeep, tandenborstel, tandpasta,haarspullen, toilettasje .
Evt. kleine speeltjes als pop, auto, jojo, springtouw, bellenblaas, muziekinstrumentje, slippers, linnen draagtasje, pet, t-shirt, kunststof beker.
De dozen zijn bestemd voor kinderen van 2 tot 14 jaar die wonen in oorlogsgebieden of vluchtelingenkampen. We verzamelen de spulletjes in de kerk in de maand oktober.
Op zondag 4november na de kinderdienst in onze kerk gaan ze samen met de dozen die inde andere kerken worden gevuld naar het verzamelpunt.
Met vriendelijke groet,
Bertina en Carla
 
Bericht van Sint Maarten

Bericht van Sint Maarten
Nieuws uit St. Maarten van Elcilia’s nicht, Casilda Matthew,  over het project van de zondagschool voor de jeugd.
“Hierbij verder bericht over waar we mee bezig zijn geweest, samen met de kinderen. We maakten samen met hen van een appel de figuur van een krab, om ze aan te moedigen meer fruit te eten.
We maakten ook een tripje met een partybus, die door een gemeentelid  ter beschikking was gesteld. We stopten bij McDonald’s en op de top van de berg bij het uitkijkpunt van Jack Harold, een bekende figuur op St. Maarten, en waar een gids vertelde over Bell Statue.”
 
Bericht van Sint Maarten

Bericht van Sint Maarten

De kerkgemeenschap van de New Testament Baptist Church is heel blij met de gift van jullie kerkgemeenschap  voor het herstel van onze kerk na orkaan Irma.
Ook de pastor en gemeenschap van de Virgin Temple Church danken u allen heel hartelijk voor de bijdrage voor het jeugd- en kinderwerk
 
‘t Frakske wordt Travant, concept store

‘t Frakske wordt Travant, concept store
Een interview van Ina Koeman met Ingrid Vanhove, verantwoordelijke van de Travant Concept Store.       
Er was allanger sprake van: ’t Frakske zou gaan verhuizen, want de winkel werd veel te klein. Ze vonden een nieuwe winkel, een pand zonder wanden en daarvan werd een prachtige ruimte geschapen. Ruim, licht, open…
Op 9 oktober 2017 was de verhuizing. Een hele onderneming. En nu zitten ze hier, op de Turnhoutsebaan 112. En ik kijk en luister en schrijf dingen op.
Ingrid, de winkelverantwoordelijke en werkbegeleidster, vertelt. Ondertussen voert Solange, die hier al wat langer werkt, de nieuwe medewerker Mohamed in in de geheimen van de winkel en van winkelier zijn. Ze lijken het samen best naar hun zin te hebben. Solange en Mohamed zijn allebei tewerkgesteld via Art.60 (een tewerkstellingsmogelijkheid via het OCMW, die leefloners helpt om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten). In de winkel werken er 4 mensen via Art.60, in het heleTravant 46. Binnen het CAW werken er meer met dit statuut. Enkelen van hen vind je terug in het onthaal aan de Lange Stuivenbergstraat.
Ik zit met Ingrid in het koffiehoekje. Hoewel het er gezellig uit ziet, heeft dit hoekje nog niet zoveel succes…mensen vinden het kennelijk een beetje vreemd om koffie te drinken in een winkel. Alhoewel, tegen het einde van ons gesprek komt Fatiha de winkel binnen, zij bestelt een koffie en vertelt me dat ze dit regelmatig doet, ze vindt het gezellig om hier zo te zitten, te kijken en te babbelen.
Tegenover het koffiehoekje staat in een wat aparte open ruimte een grote tafel. Drie mensen, die hier via Arbeidszorg werken, zitten samen kleren uit te zoeken. Het is een groot werk. Er worden heel veel kleren gebracht, maar ’t is niet zo dat alles geschikt is voor de verkoop. Sommige dingen moeten meteen weggegooid, andere genaaid, gewassen, gestreken.. En daarna moeten ze opgeborgen worden volgens een ingenieus systeem, dat de begeleiders samen met Atlas (inburgering) hebben uitgewerkt. De foto’s spreken voor zich.
De mensen van Arbeidszorg werken hier op hun eigen tempo en volgens wat er voor hen mogelijk is. Langere of kortere dagen, meer of minder uren. In de winkel zijn er in totaal 18, die allemaal op verschillende dagen komen, in het hele Travant verhaal werken er 80. Zij werken op verschillende werkvloeren van Travant binnen het CAW: de bakkerij, het houtatelier, het fietsatelier, de poetsdienst, het transport, de fietstaxi en de dienst “verhuis en wonen”. We komen via deze omweg meteen terecht bij de nieuwe naam van ’t Frakske: Travant Concept Store… Travant komt van Travakken Antwerpen en het is hier een concept store omdat er ook producten uit de andere werkvloeren verkocht en tentoongesteld worden. Zo hangt er bv een fiets aan het plafond om ons niet te doen vergeten dat er ook een fietsatelier is, dat onder Travant valt. In een kleine kast staan kleine voorwerpen, die te koop zijn uit het houtatelier, daarnaast zijn alle meubels in de winkel gemaakt in het houtatelier.  Binnenkort zal er hier ook brood verkocht worden uit de bakkerij, daarvoor is een vitrinekast voorzien, want dat moet achter gesloten deuren bewaard worden volgens de wet.
In de winkel werken geen vrijwilligers meer, de laatste vrijwilliger is opgenomen in het traject van Arbeidszorg en is daar erg gelukkig mee. Eigenlijk kun je zeggen dat het oude ’t Frakske nu niet meer bestaat, maar dat is toch niet helemaal waar omdat het nog wel altijd als onderdeel wordt gezien van de Travant Concept Store: de naam staat nog op het venster.
Ingrid en Christel, haar collega, die vooral instaat voor de begeleiding van de collega’s uit de Arbeidszorg, houden van hun werk, dat zie je zo. Ze spreken er met passie over en genieten van alle leuke dingen die hier gebeuren. Alle medewerkers mogen zich verheugen op aandacht genoeg en toffe afrondingsactiviteiten voor hen, van wie de werktijd stopt.
 
Wat de klanten betreft: die vinden langzamerhand hun weg. Zowel oude als neuwe klanten genieten van het rondneuzen in de grote winkel. Sommigen van de oude klanten vinden het minder knus dan in de vroegere winkel, maar de meesten houden wel van de ruimte en het licht.
 
Er komt nog altijd genoeg kleding binnen, en dat is ook heel erg nodig. Zelfs vorig jaar, een toch wel moeilijk transitiejaar, zijn de inkomsten nog gestegen. Maar dat is ook nodig want deze winkel moet zichzelf bedruipen en het loon voor de verantwoordelijke en de huur opbrengen.
De “briefjesmensen” of “kaartjes” is nog steeds een systeem dat bestaat: mensen kunnen hier met een kaartje ondertekend door een sociaal assistent van bv het ACM nog altijd “gratis” kleren krijgen. Maar ’t is niet meer grenzeloos. Er zit een ander systeem achter: hoe meer kleren er worden binnengebracht door de achterban van een werking, hoe meer kaartjes die werking kan krijgen en kan gebruiken voor de mensen, die van die werking gebruik maken.  Dus om het eenvoudig te zeggen: hoe meer kleren u binnenbrengt, u van de kerken of andere organisaties achter het PSC, hoe meer vluchtelingen of mensen-in-armoede er via het ACM of PSC Open Huis gratis kleren kunnen meeemen. Dus u ziet: het hangt van ons af hoeveel mensen er kunnen geholpen worden.
 
De vraag blijft dus: als u propere, goeie en niet kapotte kleren kwijt wilt…bij de Travant concept store krijgen ze die graag. Ze zullen zorgvuldig behandeld worden en uitgestald worden in de winkel!
De spullen zijn gemakkelijk binnen te brengen via de achterkant van de winkel: u rijdt de Kroonstraat in, gaat de eerste (doodlopende) straat links in – dit is de Erasmusstraat, aan het einde weer links en daar is de garagepoort van de winkel. En hup, alle zakken worden binnengedragen.
 
Gaat u zeker es kijken. Het is zeer de moeite waard. Er is een fantastisch vriendelijk onthaal en er is heerlijke koffie!
 
Nieuws van de Kerk op Sint Maarten Nieuws van de Kerk op Sint Maarten
Elcilia stuurde onderstaande boodschap door.
 
Beste zuster Guy,
Het was heel fijn om jou, je man en je zuster te ontmoeten bij de overhandiging van de $ 600 voor het herstel van onze kerk. De kerkenraad was erg blij met de bijdrage van jullie kerkgemeenschap en nogmaals onze hartelijke dank aan allen.
De foto van de donatie zullen we inlijsten als blijvend aandenken aan de hulp van jullie Protestantse Kerkgemeenschap van Woensdrecht. Aan het eind van deze maand zullen we beginnen met het herstel en we vragen jullie gebed voor een goed verloop daarvan.
Nogmaals dank en Gods zegen voor jullie allen.
Regards, Nolan Nanton
Pastor of the New Testament Baptist Church
 
Bericht uit Sint Maarten Bericht uit Sint Maarten
Zondagsschool en naschoolse opvang.
Tijdens de zondagsschool wordt er uit de bijbel gelezen en wordt er over het gelezen stuk gediscussieerd. Daarna wordt er geknutseld en tenslotte krijgen de kindereneen boterham en wat te drinken. Er zijn zo’n 15 kinderenm en 4 begeleidsters. Onze donatie werd met veel dank ontvangen.
Elcilia en Peter Kleinschmidt
 
Actie Sint Maarten Actie Sint Maarten
Bericht van Sint Maarten
Er kwam alvast een bedankje vanuit de New Testament Baptist Church op Sint Maarten voor de collecte van zondag 19 november 2017. Elcilia en Peter zullen komende week het bedrag ter plekke overhandigen. 

Hartelijk dank voor jullie bericht. Dat waarderen we zeer. Onze gemeente is erg blij met jullie bijdrage, aangezien we met het werk aan het kerkdak al in maart willen beginnen. Daarom kijken we uit naar jullie komst en onze ontmoeting. Ik wil jullie ook danken voor de donaties aan Sint Maarten en jullie blijvende liefde voor ons. Moge God jou en je familie blijven zegenen.
Wil ook onze dank overbrengen aan jullie kerk, kerkenraad en gemeente, want jullie bijdrage komt precies op het juiste moment.
Regards, Nolan Nanton
Pastor of the New Testament Baptist Church
 
Oliebollenactie 2017 Oliebollenactie 2017
Ook dit jaar houdt de kerk weer een oliebollenactie. De opbrengst van de actie gaat naar de kerk. De oliebollen worden op ambachtelijke wijze door de cantorij [geassisteerd door leden van de jeugdclub] gebakken.
De prijs is € 7,50 per zak à 10 overheerlijke oliebollen met poedersuiker. U kunt de actie natuurlijk ook sponsoren met een donatie. De oliebollen worden op zaterdag 30 december bezorgd in de dorpskernen Hoogerheide, Woensdrecht en Ossendrecht.
De oliebollen voor de overige adressen kunnen op die dag tussen 12:00 en 15:00 uur worden opgehaald bij de Protestantse Kerk, Dorpsstraat 10 te Ossendrecht, tel. 06-38 006 926. U hoeft pas te betalen bij levering.
Klik hier voor het bestelformulier.
 
In 2017 bestaat het protestantisme 500 jaar. In 2017 bestaat het protestantisme 500 jaar.
Naast en met verschillende kerkgenootschappen en oecumenische organisaties herdenkt en viert ook de Protestantse Kerk de Reformatie. Van 31 oktober 2016 tot 31 oktober 2017 vieren wij, dat 500 jaar geleden een vernieuwingsproces begon, dat de kerk en de wereld fundamenteel heeft veranderd. (www.500jaarprotestant.nl)
Wij doen het al op 29 oktober a.s.In deze dienst gaat voor Ds. Inkelaar van de kerkelijke gemeente Oudenbosch; medewerking wordt verleend door de cantorij, die liederen zal zingen gerelateerd aan Luther.
Vernieuwingsproces.
Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen vastspijkerde aan de deur van de slotkerk te Wittenberg. Deze haast mythische gebeurtenis en de uitwerking hiervan, wordt vaak gezien als het begin van de Reformatie en van wat we nu ‘protestantisme’ noemen: een vernieuwingsproces  dat de kerk en de wereld heeft veranderd.
In 2017 staan we hierbij stil en kijken we vooruit. Naast en met verschillende kerkgenootschappen, oecumenische organisaties en gelegenheidscoalities herdenkt en viert de Protestantse Kerk 500 jaar protestantisme.
 
 
 

Inloggen


 

Jeugdclub
datum en tijdstip 19-01-2020 om 9:45 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 19-01-2020 om 9:45 uur
De liturgie van de kerkdienst vindt u door op deze link te klikken.

Collecten:
1. ZWO
2. Pastoraat en Eredienstmeer details

Culturele avond: De Politie in 2030
datum en tijdstip 23-01-2020 om 20:00 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 26-01-2020 om 9:45 uur
De liturgie van de kerkdienst vindt u door op deze link te klikken.

Collecten:
1. JOP
2. Pastoraat en Eredienstmeer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht

tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.