Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Woensdrecht
 
 
Rond de kerken 15 aug 2019 Rond de kerken 15 aug 2019
Pastoraat dd 8 augustus 2019
Zie wel en wee, elders op deze site.
 

Harde werkers
Hebt u de keuken in de Oude Pastorie al gezien? In de maand juli is daar door verschillende leden van onze Gemeente keihard gewerkt. Nieuwe kastjes, een vernieuwde vloer, schilderwerk enz., en daarnaast al het uitruim- en inruimwerk! De keuken kan weer jaren mee. Hulde en heel veel dank aan die harde werkers.
 
Langzamerhand
dient een nieuw kerkelijk seizoen zich aan. De eerste kerkenraad op 2 september, meeleesavonden, culturele en spirituele avonden, een enkele gespreksavond. Op 1 september werkt het Dutch Christian Choir mee aan de kerkdienst, waarna we u nog mee hopen te nemen in een boeiende quiz…  Graag wensen we elkaar alle goeds. En natuurlijk is deze wens ook bedoeld voor kinderen en jongeren die in de week van 18 augustus weer mogen starten met school en studie.
 
Woensdag 24 juli
Ik sta om 15 uur op het punt om voor mijn werk naar het ziekenhuis te fietsen. Het is buiten aan de Bergse Lepelaar oorverdovend stil. De warmte van de zon is meer dan overvloedig en bijna tastbaar aanwezig. Hartje vakantietijd. Ik krijg een appje (met foto) van onze dochter en kleindochter die - goed beschermd tegen de zon - vakantie houden op het Scheveningse strand. Ik heb zin om te fietsen, maar hoor op het nieuws  dat het nu 39 graden is. Een magisch moment…
Zal ik toch maar de auto pakken…? want een gesmolten of verbrande dominee zal de beide Gemeentes waaraan ik verbonden ben niet blij maken. Maar de auto is niet best voor het milieu!
We kennen vliegschaamte, barbequeschaamte en ook al autoschaamte?!  Rookschaamte (van sigaretten) vind ik óók een hele reële.
De volgende dag is het nòg warmer, een warmterecord. Klimaatverandering! We moeten rekening houden met meer van zulke hittegolven. Tijdens onze Curaçaose jaren lag de temperatuur op het eiland eigenlijk altijd rond de 28-30 graden - iets warmer in september en oktober - maar je voelde ook meestal wel de koelte van de Passaat. Die voelde ik op 24 en 25 juli niet!
Klimaatverandering is letterlijk een ‘hot item’. Politici moeten beleid maken en knopen doorhakken.
En de burgers (u, jij en ik) moeten meedoen. Want…hoe geven we de planeet die aarde heet - en die wij ook alleen maar te leen hebben van onze Schepper -  door aan volgende generaties?? Genesis 2 zegt letterlijk: de mens mag de Hof van Eden dienen. Een woord om elke dag te onthouden.
 
Ten slotte
Een hartelijke groet aan jou en u. 
W. Lolkema.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst [nader info komt nog]
datum en tijdstip 28-02-2021 om 9:45 uur
De liturgie van de kerkdienst vindt u door op deze link te klikken.

Collecten:
1. Diaconie
2. Pastoraat en Eredienst
3. Kosten klein onderhoud kerkgebouwmeer details

Kerkdienst van verbintenis en intrede
datum en tijdstip 07-03-2021 om 9:45 uur
De liturgie van de kerkdienst vindt u door op deze link te klikken.

Collecten:
1. Diaconie
2. Pastoraat en Eredienst
3. Kosten klein onderhoud kerkgebouwmeer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 14-03-2021 om 9:45 uur
De liturgie van de kerkdienst vindt u door op deze link te klikken.

Collecten:
1. ZWO Amnesty
2. Pastoraat en Eredienst
3. Kosten klein onderhoud kerkgebouwmeer details

Inleveren kopij Rond de Kerken.
datum en tijdstip 17-03-2021 om uiterlijk om 20:00 uur
meer details

 
Eredienst:
Elke zondag om 9:45 uur
Laatst bekende uitzending
Volg ons op facebook

Adres Kerkgebouw:
[tevens postadres]
Dorpsstraat 10
4641 HW Ossendrecht
scriba@pkgw.nl
tel.nr.: kerk 0164-67 29 91

Algemeen bankrekeningnummer:
NL09 INGB 0005 6285 74
 
Privacyverklaring
Klik hier voor onze privacyverklaring
 
Auto ophaaldienst:
Wie graag naar de kerk wil, maar niet meer makkelijk loopt of fietst of geen auto rijdt, kan bellen met Hans den Daas, tel. 0164-769087. 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.